Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mooie vol vertakte Légipont du Chez handpeer uit 1968 

Wij hebben een unieke collectie Légipont de Chez handperen gerooid! Nergens in Europa vindt u deze unieke bomen! 

Het oude perenras Légipont is een sappige, zeer smaakvolle handpeer. Het is het perenras met de meeste benamingen, een bewijs van zijn populariteit. De namen beginnen vaak met Beurré, Fondante of Miel, dit omdat het vruchtvlees zacht als boter is, in je mond smelt en zoet als honing is. Goddelijk! 

Deze prachtige karaktervolle boom heeft grillige vormen en is ideaal ter verfraaiing van oude landgoederen, kasteeltuinen en oude monumentale gebouwen en/of boerderijen. Ook om de tuin van uw nieuwbouwwoning wat meer karakter te geven zijn deze bomen uitermate goed geschikt.

De Légipont heeft een Franse afkomst en geeft aromatische, zoetsappige handperen. De bloeitijd is rond april/ mei met volwitte bloesem, werkelijk een lust voor het oog! De pluktijd van de peren is voor verwerking eind september, wacht u een maand langer is deze sappige handpeer rijp voor de oogst. Mits gekoeld kan deze peer tot december bewaard worden. 

De vrucht is middelgroot, smal toelopend bij de steel, buikig bij de kelk. Hij kleurt overwegend groen met een klein blosje aan de kant waar de zon op schijnt. Wordt de vrucht  rijp, dan verandert de kleur van de gladde schil naar geelgroen. Het vruchtvlees is mooi wit en het sap druipt er uit. Goede bestuivers voor deze perenboom zijn onder andere de rassen Conference, Clapp's Favorite, Beurré Hardy of Gieser Wildeman. 

Deze bomen moet u echt met eigen ogen gezien hebben! Maak een afspraak om deze bomen te bezichtigen.

 

Eigenschappen: 

  • Stamhoogte: hoogstam met vertakking op 140 cm
  • Stamomtrek: 110 cm
  • Leeftijd:geplant in 1968
  • Hoogte boom: ca. 7 meter
  • Breedte boom: ca. 5 meter
  • Kluit: 180 x 90 cm

Prijs: € 6.750,- tot 14.500 afhankelijk van de grootte van de boom  (incl. btw) 
Evt. plant- en transportkosten in overleg  

Voorraad: 150 exemplaren 

Assortiment oude perenbomen van Douwe Dokter: Exclusieve Legipont du Chez hoogstam handperenbomen uit 1968 in bloeiAssortiment oude perenbomen van Douwe Dokter: Exclusieve Legipont du Chez hoogstam handperenbomen uit 1968 in bloei

Assortiment oude perenbomen van Douwe Dokter: Exclusieve Legipont du Chez hoogstam handperenbomen uit 1968 in de winterAssortiment oude perenbomen van Douwe Dokter: Exclusieve Legipont du Chez hoogstam handperenbomen uit 1968 in de winter

Assortiment oude perenbomen van Douwe Dokter: Exclusieve Legipont du Chez hoogstam handperenbomen uit 1968 in de winterAssortiment oude perenbomen van Douwe Dokter: Exclusieve Legipont du Chez hoogstam handperenbomen uit 1968 in de winter

LET OP! Niet alle bomen, wel bijna alle, staan op de website dus neem bij specifieke wensen altijd even contact met ons op!   

<< Naar perenbomen >>

<< Naar exclusieve bomen >>

<< Naar assortiment>>