Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Alles wat u moet weten over het (ver)planten en verzorgen van fruitbomen

Gepost 2021/09/20

Heeft u net een oude fruitboom in uw tuin laten planten of gaat u zelf een fruitboom (ver)planten?

Lees dan verder hoe u dit het beste kunt doen. En omdat het met het planten alleen niet gedaan is, geeft Douwe Dokter in zijn flyer uitleg over het verzorgen direct na aanplant en vervolgens over jaarlijks onderhoud van uw fruitboom.

Details in vorm van een concrete handleiding vind u in de van Douwe Dokter, die u straks kunt downloaden, maar hier alvast de belangrijkste punten op een rij:

 

PLANTEN

De bomen van Douwe Dokter worden geleverd in een compacte kluit en zijn hierdoor het hele jaar plantbaar. Wilt u zelf een boom verplaatsen of wilt u een boom met wortels planten, doe het dan in de wintermaanden november t/m februari als de boom in rust is. Waarop u moet letten wat betreft het plantgat, de planthoogte, de grond en dergelijke leest u in de flyer.

 

VERZORGING JAAR 1 NA AANPLANT

In de maanden april tot september verdampt de boom veel water. Omdat een pas verplante boom het met minder wortels moet doen, heeft hij in het eerste jaar zowel bewatering als ook meer voeding (=bemesting) nodig. Hoe, hoeveel en wanneer vindt u ook in de flyer.

 

MEERJARIGE VERZORGING

Hierbij moet u denken aan jaarlijkse onderhoudssnoei, bemesting en het verbeteren en bevorderen van de natuurlijke balans in uw tuin door natuurlijke vijanden van ziektes en plagen een boost te geven. Meer tips hierover heeft Douwe Dokter zijn in de flyer opgenomen. 

 

Waar wacht u nog op? Download de handige flyer van Douwe Dokter hier en geniet jarenlang van uw fruitboom in uw tuin.