Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

De HEREN van DEMONTEREN - circulaire sloopwerkzaamheden

Gepost 2021/11/17

Zo mogen we ons nu noemen, HEREN. Dat vind ik wel nieuwswaardig.

DEMONTAGE door verschillende heren, circulaire sloopwerkzaamheden dus, alle materialen wordt herbruikt of behouden. In ons geval: Het verplanten en verplaatsen van volwassen dakplatanen. En dat is door de HEREN van DEMONTEREN mooi in beeld gebracht. 

Het voormalig GGZ-gebouw in Leeuwarden, het Swingmastate wordt duurzaam gesloopt met op het parkeerterrein unieke grote dakplatanen uit 1993. Er staan ook rode haagbeuken en hoogstam fruitbomen. Ik werd benadert door Boy Limmen Sloopwerken op zoek naar partners voor de circulaire sloop. 

Ik doe meteen mee als een van de HEREN van DEMONTEREN in opdracht van Blue Banner Red.

In meerdere dagen rooien we de dakplatanen en vervoeren de bomen op twee vrachtwagens naar onze showtuin in Noordbeemster. Een hele operatie!

Bijzonderheden:
  • Onze holmac rooimachine komt door de dikste wortels, maar niet door tegels. Tegels verwijderen dus.
  • We voelen ons ook echt HEREN door fotograaf, drone en filmcrew tot onze showtuin aan toe.
  • We werkten met veel plezier samen met de andere HEREN van DEMONTEREN en binnenkort zijn de rode haagbeuken en fruitbomen aan de beurt. Wordt vervolgd.
Veel dakplatanen zijn al verkocht en geplaatst zodra de tuin er klaar voor is. Hierover gaan we berichten, want dan is het circeltje rond. 
12 dakplatanen zijn nog verkrijgbaar. Zij staan bekend als de meest gewilde dakbomen van Nederland. Iets voor uw tuin? Aarzel dan niet, want op=op.

Klik hier voor meer informatie over deze unieke dakplatanen.

Unieke dakplatanen in de herfstkleur voor het verplanten door Douwe DokterUnieke dakplatanen in de herfstkleur voor het verplanten door Douwe Dokter

De Holmac rooimachine van Douwe DokterDe Holmac rooimachine van Douwe Dokter

De dakplatanen worden met Douwe Dokters kraan op de trailer geplaatstDe dakplatanen worden met Douwe Dokters kraan op de trailer geplaatst

Dakplataan op trailer uit drone perspectiefDakplataan op trailer uit drone perspectief

De mooiste dakplatanen uit 1993 worden verplaatst voor vervoer en behoudenDe mooiste dakplatanen uit 1993 worden verplaatst voor vervoer en behouden

12 dakplatanen staan nu bij Douwe Dokter op het erf en wachten op hun nieuwe plek.12 dakplatanen staan nu bij Douwe Dokter op het erf en wachten op hun nieuwe plek.