Douwe Dokter (5)

Beurre Hardy, Conference en Légipont perenbomen

Laat je inspireren

Beurre Hardy, Conference en Légipont peren

Altijd alles op voorraad

Schitterende karaktervolle perenbomen met lekkere handperen. HET alternatief voor leilindes. Past zowel voor een nieuwbouwhuis als voor een oude boerderij, simpelweg tijdloos mooi. Deze perenbomen zijn in ieder seizoen een sierraad: Zij hebben zeer knoestige en unieke vormen, prachtige grote witte bloesem en mooie geel tot oranjerood gekleurde herfstbladeren en zijn daarom zeer gewild voor de particuliere tuin.

Beurré Hardy is een oude ras met zijn oorsprong in Frankrijk. . Beurré Hardy is een middelgrote handpeer, rondbuikig van vorm, een tamelijk dikke, ruwe groengeel tot geel gekleurde schil en met geelwit vruchtvlees. Deze peer smaakt sappig zoet, zeer aromatisch en geurig.

Het ras Conference is een oude perenras uit Engeland die in 1885 is ontstaan en nog steeds het meest geteelde ras in Nederland is. Dit komt door zijn goede vruchtbaarheid, bewaarbaarheid en de heerlijke smaak. Deze tamelijk grote handpeer is langwerpig van vorm, naar den steel dun uitloopend, gelijkvormig troebel groenachtig geel van kleur met een harde schil. Het sappige vruchtvlees is lichtoranje en zoet.

De Legipont handpeer heeft een Franse afkomst en geeft aromatische, zoetsappige handperen. De vrucht is middelgroot, smal toelopend bij de steel, buikig bij de kelk. Hij kleurt overwegend groen met een klein blosje aan de kant waar de zon op schijnt. Wordt de vrucht rijp, dan verandert de kleur van de gladde schil naar geelgroen. Het vruchtvlees is mooi wit en het sap druipt er uit.

Smullen keer drie dus! De drie rassen samen komen niet voor niets uit dezelfde boombaard, ze vormen een goede combinatie voor kruisbestuiving. Heeft u maar plek voor een boom? Ook dan zal de oogst niet tegenvallen. In het dichtbevolkte Nederland staan genoeg perenbomen om elkaar te bestuiven.

Deze bomen moet u echt met eigen ogen gezien hebben! Dus maak snel een afspraak!

Eigenschappen:

Stamhoogte: laagstam
Stamomtrek: 70-90 cm
Leeftijd: 82 jaar
Hoogte boom: ca. 4 meter
Breedte boom:ca. 3 meter
Kluit: 160 cm
Prijs: € 1750,- (incl. btw)
Evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: 48 exemplaren

Douwe dokter perenboom aanvragen

Advies en vragen

Laat ons u adviseren over het assortiment bomen. U kunt bij ons langskomen, ons bellen, mailen, whatsappen of het contactformulier versturen.

Noorddrijk 25, 1463 PJ Noordbeemster
Navigeer via Google Maps

Contact

Whatsapp: 06 51684785
Bellen: 06 51684785
Mailen: info@douwedokter.nl

Openingstijden

Ma-Za 9:00 - 17:00
Gesloten op zondag

Perenboom aanvragen

Vraag ons voor advies of een vraag over uw droomboom via het contactformulier.