Douwe Dokter (5)

Beurré Hardy Laagstam 80 jaar Nr. 248

Laat je inspireren

Beurré Hardy Laagstam 80 jaar Nr. 248

Altijd alles op voorraad

Beurré Hardy is een oude ras met zijn oorsprong in Frankrijk. Deze perenboom is in ieder seizoen een sierraad: Hij heeft zeer knoestige en unieke vormen, prachtige grote witte bloesem en mooie geel tot oranjerood gekleurde herfstbladeren en is daarom zeer gewild voor de particuliere tuin.

De boom is een sterke groeier en heeft om die reden vaak een ingesneden stam (om de groei te remmen). Verder kan je deze ras herkennen aan het donkergroene opgekrulde blad dat groter is dan van andere perenbomen. Het is geen zelfbestuivende ras, let er dus op dat je meerdere bomen of goede bestuivers zoals Conference, Doyenne de Comice of Gieser Wildeman binnen een straal van 100 meter hebt staan.

Beurré Hardy is een middelgrote handpeer, rondbuikig van vorm, een tamelijk dikke, ruwe groengeel tot geel gekleurde schil en met geelwit vruchtvlees. Deze peer smaakt sappig zoet, zeer aromatisch en geurig.

De grote witte bloesem bloeit in april, de oogst is in september en de bewaartijd is relatief kort, namelijk gekoeld tot oktober, dus lekker meteen van smullen!

Eigenschappen:

Stamhoogte: laagstam
Stamomtrek: 120 cm
Leeftijd: 80 jaar oud
Hoogte boom: ca. 4,5 meter
Breedte kruin: ca. 4,5 meter
Kluit: ca. 160 cm
Prijs: € 1.750,- (incl. btw)
Evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: uniek exemplaar

 

Douwe dokter perenboom aanvragen

Advies en vragen

Laat ons u adviseren over het assortiment bomen. U kunt bij ons langskomen, ons bellen, mailen, whatsappen of het contactformulier versturen.

Noorddrijk 25, 1463 PJ Noordbeemster
Navigeer via Google Maps

Contact

Whatsapp: 06 51684785
Bellen: 06 51684785
Mailen: info@douwedokter.nl

Openingstijden

Ma-Za 9:00 - 17:00
Gesloten op zondag

Perenboom aanvragen

Vraag ons voor advies of een vraag over uw droomboom via het contactformulier.