Douwe Dokter (5)

Compacte Conference en St Remy perenbomen

Laat je inspireren

Compacte Conference en St Remy perenbomen

Altijd alles op voorraad

Compacte karaktervolle perenbomen uit een productie boomgaard. De twee klassiekers onder de peren en ideale kruisbestuivers van elkaar.

Het ras Conference is een oude perenras uit Engeland die in 1885 is ontstaan en nog steeds het meest geteelde ras in Nederland is. Dit komt door zijn goede vruchtbaarheid, bewaarbaarheid en de heerlijke smaak. Deze tamelijk grote handpeer is langwerpig van vorm, naar den steel dun uitloopend, gelijkvormig troebel groenachtig geel van kleur met een harde schil. Het sappige vruchtvlees is lichtoranje en zoet.

Saint Rémy is een oud ras, afkomstig uit Frankrijk en een van de bekendste en lekkerste stoofperen, die goed en regelmatig draagt. Zoals de naam al zegt, is het een peer die niet geschikt is voor ongekookte consumptie. De peren zijn zeer dik, groen met wit met zeer hard vruchtvlees. Van alle peren bewaart Saint Rémy het beste: in stro tot twee jaar, gestoofd kan deze dan stevige en zoetzure rode peer tot in de voorzomer bewaard worden.

De twee rassen samen komen niet voor niets uit dezelfde boombaard, ze zijn goede kruisbestuivers voor elkaar. Heeft u maar plek voor een boom? Ook dan zal de oogst niet tegenvallen. In het dichtbevolkte Nederland staan genoeg perenbomen om elkaar te bestuiven.

Eigenschappen:

Stamhoogte: laagstam
Leeftijd: 55 jaar
Hoogte boom: ca. 2,20 m
Breedte boom:ca. 2,00 m
Kluit: 120 cm
Prijs: Conference handpeer € 295,- / St Remy stoofpeer : € 345,- (incl. btw)
Evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: 100 exemplaren

 

Douwe dokter perenboom aanvragen

Advies en vragen

Laat ons u adviseren over het assortiment bomen. U kunt bij ons langskomen, ons bellen, mailen, whatsappen of het contactformulier versturen.

Noorddrijk 25, 1463 PJ Noordbeemster
Navigeer via Google Maps

Contact

Whatsapp: 06 51684785
Bellen: 06 51684785
Mailen: info@douwedokter.nl

Openingstijden

Ma-Za 9:00 - 17:00
Gesloten op zondag

Perenboom aanvragen

Vraag ons voor advies of een vraag over uw droomboom via het contactformulier.