Douwe Dokter (5)

Laagstam Appelbomen

Laat je inspireren

Laagstam appelbomen, ras Elstar, Delcorf en Goudreinette 45 jaar

Altijd alles op voorraad

Mooie zwaar vertakte appels, 45 jaar oud en nog volop in productie. Zulke mooie oude Elstar, Delcorfs en Goudreinette laagstam appelbomen zijn uniek en bijna nergens te vinden. 

De Elstar is de meest bekende en gegeten handappel in Nederland van zacht zoet-zure smaak. Het vruchtvlees is roomwit en zeer sappig. Elstar appels zijn ook geschikt voor het maken van appelmoes en -sap. De Elstar heeft een rode blos op een geelgroene ondergrond. De bloeitijd is eind april/begin mei en de bloem is wit/roze. De pluktijd is begin/midden september en kan bijna een heel jaar bewaard worden. Het is een zelfbestuivende ras.

De Goudreinette is geschikt als handappel maar wordt vaker voor moes of gebak gebruikt. Deze grote zoetzure frisse appel is groengeel tot bronsachtig gekleurt en heeft stevig vruchtvlees en een wat onregelmatige vorm. Hij bloeit rond april/mei met witroze bloesem en kan vanaf half september geplukt worden. De Goudreinette is een goede bewaarappel en kan koel en donker tot het voorjaar bewaard worden. Het is geen zelfbestuivende ras, maar wordt bijvoorbeeld goed door Delcorf bestoven.

De Delcorf appel is een redelijk nieuw en iets minder bekend appelras. Het is een knapperige, sappige, zoet zure appel. De schil is geel/rood met rode en oranje strepen. Het is een perfecte handappel, die ook erg geschikt is voor verwerking tot moes en bijvoorbeeld appeltaart. De Delcorf is een vroege appel die in september al geplukt kan worden. Bovendien is hij goed te bewaren in de koelkast. Delcorf is een zelfbestuivend ras maar zal meer opbrengst opleveren met bijv. een Elstar of Goudreinette als kruisbestuiver. 

Eigenschappen:

  • Stamhoogte: laagstam
  • Stamomtrek: ca. 40-45 cm
  • Leeftijd: 45 jaar oud
  • Hoogte boom: ca. 2,75 meter
  • Breedte kruin: ca. 1,75 meter
  • Kluitmaat: 80 cm
 

Prijs: € 395,- (incl. btw), evt. plant- en transportkosten in overleg  

Voorraad: 100 exemplaren

Douwe dokter Appelboom aanvragen

Advies en vragen

Laat ons u adviseren over het assortiment bomen. U kunt bij ons langskomen, ons bellen, mailen, whatsappen of het contactformulier versturen.

Noorddrijk 25, 1463 PJ Noordbeemster
Navigeer via Google Maps

Contact

Whatsapp: 06 51684785
Bellen: 06 51684785
Mailen: info@douwedokter.nl

Openingstijden

Open op afspraak

Appelboom aanvragen

Vraag ons voor advies of een vraag over uw droomboom via het contactformulier.