Douwe Dokter (5)

Exclusieve Juglans Regia Walnotenboom 50 jaar

Laat je inspireren

Exclusieve Juglans Regia Walnotenboom 50 jaar

Altijd alles op voorraad

Zeer mooie exclusieve en vol vertakte bomen, uit het wild gerooid.

Deze bomen zijn bladverliezend en zullen in hoogte en breedte groeien tot een imposante boom.

De Juglans regia, ook bekend onder de naam okkernoot is een ‘vriendelijke’ boom met een geheel eigen karakter. Door het blad wordt het zonlicht gefilterd en er ontstaat een prettige schaduw. Vroeger werden notenbomen vaak bij het melkhok op boerderijen geplant, aangezien ze muggen en vliegen op enige afstand houden.

De stam is lichtgrijs met diepe, onregelmatige verticale groeven. Het oneven geveerde blad wordt 20 – 30 cm. De deelblaadjes zijn eirond tot ovaal, circa 8 – 12 cm. Ná de bladontwikkeling verschijnen de groene, mannelijke katjes (circa 7 cm) en de kleinere vrouwelijke bloemen die in groepjes van 2 of 3 bijeen staan. De groene, bijna ronde, vrucht heeft een gladde bolster die in het begin nog kort, klierachtig behaard is. De lichtbruine noot is gegroefd en bijzonder smakelijk. Noten verschijnen pas bij circa 15 jarige exemplaren .

Walnotenbomen zijn onderhoudsarm. Snoei alleen als de boom te groot wordt of als er dode, kruisende of in de weg zittende takken zijn. Humeuze grond met af en toe een beetje kalk stimuleert een goede groei en conditie.

Walnoten hebben gemiddeld 3-5 jaar nodig om zich weer goed op de nieuwe standplaats thuis te voelen en hun normale groeipatroon te vertonen. Jaarlijks een mulchlaagje aanbrengen op de boomspiegel wordt door de boom zeer op prijs gesteld. Wind wordt door de walnoot goed verdragen, een sterk wisselende grondwaterstand of wateroverlast niet.

Eigenschappen:

Stamhoogte: hoogstam
Stamomtrek: ca. 95-105 cm
Leeftijd: ca. 50 jaar
Hoogte boom: 11-13 meter
Stamhoogte tot vertakking: 250 cm
Breedte boom: 5-7 meter
Kluitmaat: 160cm
Prijs: € 6.950,- (incl. btw), evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: 2 stuks

Deze notenboom aanvragen?

Doe je aanvraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Head Office

Jalan Cempaka Wangi No 22
Jakarta - Indonesia

Email us

support@yourdomain.tld
hello@yourdomain.tld

Let's Talk

Phone : +6221.2002.2012
Fax : +6221.2002.2013

Bericht Douwe Dokter

We nemen binnen 12-24 uur contact met je op.