Douwe Dokter (5)

Hoogstam appelboom, zoete Pipeling potappel, 45 jaar

Laat je inspireren

Alles over deze hoogstam appelboom

Altijd alles op voorraad

Deze hoogstam appelboom van het oude ras Zoete Pippeling (ook Zoete Peppel genoemd) is een langzaam groeiende boom met een brede  kroon. Hij is regelmatig in productie en niet ziektegevoelig. Hij is erg sterk en kan zeer oud worden. Deze prachtige boom heeft een brede, volle kroon en is een aanwinst voor elke tuin.

Er is vrij weinig bekend over dit oude appelras, het is waarschijnlijk van Nederlands oorsprong en was omstreeks 1950 in Groningen wel van enige betekenis voor de handelsteelt in Groningen en Drenthe. De Zoete Pippeling is middelgroot en sappig, zoet en geurig van smaak. Hij wordt ook als  stoof- en droogappel gebruikt. Het vruchtvlees is gelig, fijn en stevig. De schil is vaak een beetje ruw. Vanaf eind oktober is deze appel plukrijp en goed te bewaren tot februari.

Wist u dat zoete appels vaak erg oude appels zijn? Van de meeste ligt de oorsprong in een ver en onbekend verleden. Ze dienden vooral als potappels, appels voor de stamppot, en als groente in de vorm van gestoofde zoete appeltjes. Toen zoete appels nog gewild waren, is geprobeerd verschillende rassen te introduceren, met weinig succesvol. Ook de nieuwere zoete appels zijn verdwenen of zeer zeldzaam geworden. Dit is dus echt een appelboom met historie!

Eigenschappen:
  • Stamhoogte: hoogstam
  • Stamomtrek: ca. 70-90 cm
  • Leeftijd: ca. 45 jaar oud
  • Hoogte boom: ca. 7 meter
  • Breedte kruin: ca. 7 meter
Prijs: € 7.450,- (incl. btw) Evt. plant- en transportkosten in overleg Voorraad: 1 exemplaar
Deze appelboom aanvragen?

Doe je aanvraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Head Office

Jalan Cempaka Wangi No 22
Jakarta - Indonesia

Email us

support@yourdomain.tld
hello@yourdomain.tld

Let's Talk

Phone : +6221.2002.2012
Fax : +6221.2002.2013

Bericht Douwe Dokter

We nemen binnen 12-24 uur contact met je op.