Douwe Dokter (5)

Exclusieve Juglans Regia Walnotenboom 50 jaar

Laat je inspireren

Exclusieve Juglans Regia Walnotenboom 50 jaar

Altijd alles op voorraad

Zeer mooie exclusieve en vol vertakte bomen, uit het wild gerooid.

Deze bomen zijn bladverliezend en zullen in hoogte en breedte groeien tot een imposante boom.

De Juglans regia, ook bekend onder de naam okkernoot is een ‘vriendelijke’ boom met een geheel eigen karakter. Door het blad wordt het zonlicht gefilterd en er ontstaat een prettige schaduw. Vroeger werden notenbomen vaak bij het melkhok op boerderijen geplant, aangezien ze muggen en vliegen op enige afstand houden.

De stam is lichtgrijs met diepe, onregelmatige verticale groeven. Het oneven geveerde blad wordt 20 – 30 cm. De deelblaadjes zijn eirond tot ovaal, circa 8 – 12 cm. Ná de bladontwikkeling verschijnen de groene, mannelijke katjes (circa 7 cm) en de kleinere vrouwelijke bloemen die in groepjes van 2 of 3 bijeen staan. De groene, bijna ronde, vrucht heeft een gladde bolster die in het begin nog kort, klierachtig behaard is. De lichtbruine noot is gegroefd en bijzonder smakelijk. Noten verschijnen pas bij circa 15 jarige exemplaren .

Walnotenbomen zijn onderhoudsarm. Snoei alleen als de boom te groot wordt of als er dode, kruisende of in de weg zittende takken zijn. Humeuze grond met af en toe een beetje kalk stimuleert een goede groei en conditie.

Walnoten hebben gemiddeld 3-5 jaar nodig om zich weer goed op de nieuwe standplaats thuis te voelen en hun normale groeipatroon te vertonen. Jaarlijks een mulchlaagje aanbrengen op de boomspiegel wordt door de boom zeer op prijs gesteld. Wind wordt door de walnoot goed verdragen, een sterk wisselende grondwaterstand of wateroverlast niet.

Eigenschappen:

Stamhoogte: hoogstam
Stamomtrek: ca. 95-105 cm
Leeftijd: ca. 50 jaar
Hoogte boom: 11-13 meter
Stamhoogte tot vertakking: 250 cm
Breedte boom: 5-7 meter
Kluitmaat: 160cm
Prijs: € 6.950,- (incl. btw), evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: 2 stuks

Douwe dokter NOTENBOOM aanvragen

Advies en vragen

Laat ons u adviseren over het assortiment bomen. U kunt bij ons langskomen, ons bellen, mailen, whatsappen of het contactformulier versturen.

Noorddrijk 25, 1463 PJ Noordbeemster
Navigeer via Google Maps

Contact

Whatsapp: 06 51684785
Bellen: 06 51684785
Mailen: info@douwedokter.nl

Openingstijden

Open op afspraak

Notenboom aanvragen

Vraag ons voor advies of een vraag over uw droomboom via het contactformulier.