Douwe Dokter (5)

Tulpenboom (Liriodendron tulipifera)

Laat je inspireren

Tulpenboom (Liriodendron tulipifera)

Altijd alles op voorraad

Wij zijn bijzonder trots dat wij deze prachtige tulpenboom, Liriodendron tulipifera, in ons assortiment hebben, een boom met een bijzonder hoge sierwaarde.

De boom valt op vanwege de typische vorm van het blad, waarbij de bladtop ontbreekt, daardoor lijkt het blad op een tulp. Het heeft een licht groene onderkant en een groene bovenkant. In de herfst kleurt de boom naar een adembenemende goudgele herfstkleur. In mei tot juni komen er grote tulpvormige bloemen in de boom die oranje en geelgroen van kleur zijn. Ook draagt de tulpenboom bruine gevleugelde (niet eetbare) noten als vrucht.

De boom is onderhoudsarm: snoei de boom in het voorjaar (maart/april), halveer hierbij de eenjarige groeitakken en creëer een kegelvormige boom. De tulpenboom is geschikt voor in de middelgrote en grote tuin. Hij is winterhard, verdraagt wind, droge tot vochtige bodem, maar geen nattigheid. Hij staat bij voorkeur op een plek in de zon/halfschaduw.

Eigenschappen:

Stamhoogte: hoogstam
Stamomtrek: ca. 60-80 cm
Kluit: ca. 180 cm
Hoogte boom: ca. 12 m
Breedte boom: ca. 8 m
Prijs: € 2.950,- (incl. btw)
Evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: 1 exemplaar

 

Deze SIERBOMEN aanvragen?

Doe je aanvraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Head Office

Jalan Cempaka Wangi No 22
Jakarta - Indonesia

Email us

support@yourdomain.tld
hello@yourdomain.tld

Let's Talk

Phone : +6221.2002.2012
Fax : +6221.2002.2013

Bericht Douwe Dokter

We nemen binnen 12-24 uur contact met je op.