Douwe Dokter (5)

Verschillende Tulpenbomen (Liriodendron tulipifera)

Laat je inspireren

Verschillende Tulpenbomen (Liriodendron tulipifera)

Altijd alles op voorraad

Wij zijn bijzonder trots dat wij prachtige tulpenbomen, Liriodendron tulipifera) in ons assortiment hebben, een boom met een bijzonder hoge sierwaarde. Ze zijn 5m hoog en hebben verschillende vormen: enkel- en meerstammig, voor elk wat wils.

De boom valt op vanwege de typische vorm van het blad, waarbij de bladtop ontbreekt, daardoor lijkt het blad op een tulp. Het heeft een licht groene onderkant en een groene bovenkant. In de herfst kleurt de boom naar een adembenemende goudgele herfstkleur. In mei tot juni komen er grote tulpvormige bloemen in de boom die oranje en geelgroen van kleur zijn. Ook draagt de tulpenboom bruine gevleugelde (niet eetbare) noten als vrucht.

De boom is onderhoudsarm: snoei de boom in het voorjaar (maart/april), halveer hierbij de eenjarige groeitakken en creëer een kegelvormige boom. De tulpenboom is geschikt voor in de middelgrote en grote tuin. Hij is winterhard, verdraagt wind, droge tot vochtige bodem, maar geen nattigheid. Hij staat bij voorkeur op een plek in de zon/halfschaduw.

Eigenschappen:

Enkel- en meerstammige vormen
Leeftijd: 25 jaar
Kluit: 140 cm
Hoogte boom: ca. 5 m
Breedte boom: ca. 2,5 m
Prijs: vanaf € 395,- (incl. btw)
Evt. plant- en transportkosten in overleg

Voorraad: meerdere exemplaren

Douwe dokter sierbomen aanvragen

Advies en vragen

Laat ons u adviseren over het assortiment bomen. U kunt bij ons langskomen, ons bellen, mailen, whatsappen of het contactformulier versturen.

Noorddrijk 25, 1463 PJ Noordbeemster
Navigeer via Google Maps

Contact

Whatsapp: 06 51684785
Bellen: 06 51684785
Mailen: info@douwedokter.nl

Openingstijden

Ma-Za 9:00 - 17:00
Gesloten op zondag

Sierboom aanvragen

Vraag ons voor advies of een vraag over uw droomboom via het contactformulier.